Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри обновения Четвъртък пазар

Кметът Иван Тотев откри обновения Четвъртък пазар

В присъствието на стотици граждани, сред които и много официални лица, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев преряза лентата на реконструирания Четвъртък пазара. Той покани да му асистират предишния кмет Славчо Атанасов, при чийто мандат започна строителството, и директора на ОП „Общински пазари” Минко Минков.

Близо половината от общо 145-те маси вече работят. Следващият търг е обявен за 16 октомври, но според предприетата нова политика дотогава всеки желаещ търговец срещу 9 лв. може да наеме маса за един ден.

Пазарът е на три нива, с подземен паркинг с 55 места и кафене най-отгоре. Има асансьор и е изцяло достъпен за хора с увреждания.  На входа откъм бул. „Шести септември” е монтирана информационна табела, от която посетителите с автомобили могат да разберат колко броя свободни места има в безплатния подземен паркинг. Ако всички са заети, те могат да се пренасочат за паркиране в съседните улици, които са извадени от Синята зона и престоят там е също безплатен.

Улеснение и удобство! – това искаме и за търговците, и за клиентите, подчерта инж. Тотев. Освен място за търговия, искахме да направим Четвъртък пазара и социално средище, затова обособихме озеленени кътове с пейки за сядане, почивка и раздумка – това е част от колорита, който търсихме, допълни кметът.

9,578 total views, no views today