Начало Актуално Заместник-кметът Тодор Чонов: Община Пловдив е готова да посрещне зимата

Заместник-кметът Тодор Чонов: Община Пловдив е готова да посрещне зимата

„Пловдив е готов за зимата. Техниката е изправна, разполагаме с достатъчно количество сол и химически препарати срещу сняг и поледици.“ Това заяви заместник-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов в навечерието на зимното дежурство.
От утре (25 ноември, понеделник) 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД ще са в денонощна готовност да реагират максимално бързо при влошаване на синоптичната обстановка. На 24-часово разположение са и шофьорите, които до 30 минути след подадения от оперативния щаб сигнал трябва да са по машините, всяка от които е оборудвана с GPS.
„Работим по утвърдени маршрутни графици. Първо обработваме мостовите съоръжения, централните булеварди и улиците, по които се движат градските автобуси, а след това – и вътрешнокварталните улици. Площадите, пешеходните зони и велоалеите почистваме със закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, разполагаме и със 7 роторни снегорина. При снеговалеж служителките ръчен труд приоритетно обработват спирките и подлезите“, обясни изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. Той допълни, че според метеорологичните прогнози до края на месеца се очаква времето да остане меко и с положителни температури, но екипите са готови за всякакви изненадващи обрати.
Заместник-кметът Тодор Чонов посочи, че на среща в Областната дирекция на МВР по-рано през седмицата са предприети мерки за координиране дейността на различните институции, които да гарантират сигурността и безопасното предвижване на гражданите и при утежняване на метеорологичната обстановка. Той допълни, че Общинският инспекторат ще осъществява засилен контрол дали граждани, собственици на търговски обекти, фирми, организации, ведомства и предприятия изпълняват задълженията си по общинските наредби да почистват пред частните си или наети имоти.
zimno_dejurstvo_1 zimno_dejurstvo_2 zimno_dejurstvo_3 zimno_dejurstvo_4 zimno_dejurstvo_5 zimno_dejurstvo_6

2,795 total views, no views today