Начало Пловдив днес Над 700 хиляди лева по социален проект за пловдивски деца

Над 700 хиляди лева по социален проект за пловдивски деца

socialen_proekt_2

Община Пловдив подаде проект за над 700 хил. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“, процедура „Услуги за ранно детско развитие“, съобщи заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.

Проектът е продължение на вече реализирания „Общностен център за деца и семейства в Пловдив“ на ул. „Вратцата“ 4 и е насочен към деца от 0 до 7 години и към хора с ниски доходи, безработни, хора с увреждания.

„Предвиждаме няколко направления компоненти – семейно консултиране и подкрепа на родители и семейства, формиране и развитие на родителски умения, ранна интервенция при деца с увреждания, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията при децата и допълнителна педагогическа подкрепа за деца със специфични потребности за равен старт в училище“, посочи Георги Титюков.

Според изискванията на програмата проектът трябва да е с продължителност поне 24 месеца, но да приключи не по-късно от 31 декември 2018 г.

5,215 total views, no views today