Начало Актуално Районните кметове забраняват продажбата на алкохол в изборния ден

Районните кметове забраняват продажбата на алкохол в изборния ден

Във връзка с изборите за общински съветници и кметове и национален референдум на 25 октомври 2015 г., кметът на Пловдив издаде заповед, с която разпореди районните кметове съгласувано и съвместно с ОД на МВР и съответните РУП да организират опазването на обществения ред, като осъществяват непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби и осигурят нормалната обстановка по време на предизборната кампания и в изборния ден.

Освен това районните кметове трябва да забранят продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в административно – териториалните граници на гр. Пловдив – в заведенията за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 25.10.2015 г.

Със същата заповед се преустановява издаването на разрешения и уведомления за провеждане на масови мероприятия на територията на Община Пловдив в изборния ден, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Общинската и районните администрации, ОП „Общинска охрана”, Сектор „Общинска полиция – Пловдив”, EVN България и РД „Пожарна безопасност и защита на населението” на територията на Община Пловдив трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на нормални условия в изборния ден до окончателното приключване на изборите.

7,544 total views, no views today