Начало Актуално Фондация за регионално развитие “Рома” и Община Пловдив отбелязват Международния ден за правата на човека

Фондация за регионално развитие “Рома” и Община Пловдив отбелязват Международния ден за правата на човека

Всяка година на 10 декември светът отбелязва Международния ден за правата на човека. На тази дата през 1948 г. е подписана Всеобща декларация за правата на човека, която е един от най-важните документи на Организацията на обединените нации след края на Втората световна война.

Във връзка с това Фондация за регионално развитие “Рома” и Община Пловдив отправят покана за събитие „Международен ден на правата на човека“, което ще се проведе на 09.12.2022 г. /петък/ в 15:00 ч. в Голяма конферентна зала в ДК „Борис Христов“.

Програмата включва презентация относно история на създаването на Международния ден за защита правата на човека, дискусия, мнения и становища на участниците, свързани с правата на човека и кратка музикално – артистична програма.

Проявата се организира като част от дейността за толерантност по проект „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. „Столипиново“, който се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. https://www.eeagrants.bg

Стойността на проекта е  2 310 451 лв.

4,421 total views, no views today