Начало Събития Изложбата “Отбивки” гостува в Пловдив от 19 януари до 15 февруари

Изложбата “Отбивки” гостува в Пловдив от 19 януари до 15 февруари

1461612_566372523440561_2012869334_nФотографската изложба „Отбивки“, която ще бъде подредена на 1ви етаж на  Дом на културата „Борис Христов”, разказва за малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот.

Автори на фотографиите са журналистът Иван Михалев и специалистът по връзки с обществеността Елина Цанкова. През 2012та година, след една екскурзия до Родопите, двамата решават да направят заедно блога за открития и пътешествия, наречен “Отбивки” (www.otbivki.com), който представя красиви и малко известни места в България.

“Беше спонтанно желание – искахме да разкажем на повече хора за красотите на тази планина. Върнахме се заредени с енергия и пълни с впечатления, които бързахме да споделим”, разказват авторите на “Отбивки”. “Почти не познавахме българската природа. Изведнъж си дадохме сметка, че има толкова много места в нашата България, които си струва да бъдат видяни. И показани на други като нас, които обичат да пътуват“.

Избират името “Отбивки”, защото най-добре отговаря на философията им за пътуването без зададена цел, а просто като начин за забавление и откривателства. 

Кадрите в изложбата са събирани в продължение на три години, в хиляди пропътувани километри и множество отбивки, в които двамата автори създават нови приятелства, откриват нови красиви места.

Изложбата е разделена на четири части – „Диви и красиви”, „Любими отбивки”, „От Резово до Дуранкулак”, „Магията на Родопите”.

Така географските посоки, красивите и необичайни места в България се появяват през погледа и преживяването на двамата автори, за да примамят към пътуване и приключение.

6,975 total views, no views today